Βιοαέριο

Παραγωγή βιοαερίου

Με την Παραγωγή βιοαερίου, η Σαμέρκας Α.Ε. βρίσκεται δίπλα στον άνθρωπο φροντίζοντας για την ολοκληρωμένη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών και της φροντίδας του στόλου του.

Στα πλαίσια της διαρκούς εξέλιξης της εταιρείας μας και στην συμβολή μας για την παραγωγή καθαρής, πράσινης ενέργειας, προχωρήσαμε στη κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής βιοαερίου από οργανικά απόβλητα με τη μέθοδο της αναερόβιας χώνευσης και ανεξάρτητου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο, ισχύος 495kWe

Με αυτό τον τρόπο συμβάλουμε στην ενεργειακή μας αυτονομία, ενώ παράλληλα δημιουργούμε τις απαραίτητες συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), είναι οι εναλλακτικοί τρόποι παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας χωρίς τη χρήση συμβατικών καυσίμων.

Πράσινη ενέργεια

με την παραγωγή
ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΚΑΒΑΛΑ


Με την εμπειρία 70 χρόνων να μας συνοδεύει βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή για να κάνουμε τον πλανήτη μας καλύτερο.

70 χρόνια εμπειρίας και εξειδίκευσης
70 χρόνια στην υπηρεσία του καταναλωτή
70 χρόνια στην καινοτομία του καυσίμου
70 χρόνια στη διασφάλιση της κορυφαίας ποιότητας
70 χρόνια στη φροντίδα του κινητήρα

Παραγωγή βιοαερίου

Τι

Είναι

Το βιοαέριο αναφέρεται συνήθως σε ένα μείγμα διαφορετικών αερίων που παράγονται από την αποσύνθεση οργανικής ύλης απουσία οξυγόνου. Το βιοαέριο μπορεί να παραχθεί από ακατέργαστες πρώτες ύλες όπως τα αγροτικά απόβλητα, κοπριά, αστικά απόβλητα, φυτική ύλη, βοθρολύματα, πράσινα απόβλητα ή απορρίμματα τροφών. Είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιεί ένα πολύ μικρό αποτύπωμα άνθρακα.

Το βιοαέριο μπορεί να παραχθεί από αναερόβια πέψη με αναερόβια βακτήρια, που χωνεύει υλικά μέσα σε ένα κλειστό σύστημα, ή ζύμωση βιοδιασπάσιμων υλικών

Που

Χρησιμεύει

Το βιοαέριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραγωγή ηλεκτρισμού σε εργασίες λυμάτων, σε μια αεριομηχανή συμπαραγωγής (CHP), όπου η αποβαλλόμενη θερμότητα από την μηχανή χρησιμοποιείται άνετα για:  μαγείρεμα, θέρμανση χώρου, θέρμανση νερού και διεργασίες θέρμανσης. Αν συμπιεστεί το βιοαέριο, μπορεί να αντικαταστήσει το συμπιεσμένο φυσικό αέριο για χρήση σε οχήματα, όπου μπορεί να τροφοδοτήσει μηχανές εσωτερικής καύσης ή κυψέλες καυσίμου και αντικαθιστά πολύ πιο αποτελεσματικά το διοξείδιο του άνθρακα από την κανονική χρήση σε επιτόπιες εγκαταστάσεις CHP.

Είναι

Πράσινη ενέργεια

Το βιοαέριο είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μορφές “πράσινης ενέργειας“. Θεωρείται πράσινη ενέργεια γιατί δεν ρυπαίνει το περιβάλλον, δεν δημιουργεί απόβλητα κατά την παραγωγή του και δεν χρειάζεται να γίνει εξόρυξη ή επέμβαση στο φυσικό περιβάλλον για να παραχθεί.

Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός, πως οι πόροι που χρειάζονται για την παραγωγή του δεν εξαντλούνται ποτέ.

Πως

Χρησιμοποιείται

Το βιοαέριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ενέργειας και θερμότητας. Η ενέργεια που παράγεται μπορεί είτε να ανακυκλωθεί καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες ενός κτίσματος, μίας βιομηχανίας, ή και να πωληθεί.

Σαμέρκας
Δίκτυο πρατηρίων
Πρατήριο πώλησης υγρών καυσίμων
Πρατήριο υγρών καυσίμων & αερίου
Εγκαταστάσεις - Διακίνησης καυσίμων

Με συνεχή δυναμική ανάπτυξης 11 πλήρως εξοπλισμένα πρατήρια καυσίμων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη παρέχουν ολοκληρωμένη φροντίδα και κάλυψη με ποιότητα προϊόντων και εμπειρία προσωπικού. Στόχος μας είναι η αμεσότητα και η πραγματική προσωπική υποστήριξη κάθε στιγμής της προσωπικής, αλλά και της επαγγελματικής καθημερινότητάς σας.