Εταιρικό

Προφίλ

Η Σαμέρκας Α.Ε., αποτελεί μία αμιγώς ελληνική εταιρεία και ένα από τα κορυφαία ονόματα στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδών. Με τη σημερινή της δομή και μορφή ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1973, προϋπήρχε όμως στον χώρο της εμπορίας πετρελαιοειδών και λιπαντικών με την επωνυμία Σ. Σαμέρκας & ΣΙΑ Ο.Ε ήδη από το 1951. Η εταιρεία είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της BP για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και ο μεγαλύτερος και παλαιότερος συνεργάτης της στην Ελλάδα.

Ακολουθώντας μία συνεχόμενα δυναμική πορεία ανάπτυξης, η Σαμέρκας Α.Ε. σήμερα απασχολεί πάνω από 60 εργαζόμενους. Στη σύνθεση του προσωπικού της υπάρχουν πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και προσωπικό εξαιρετικής εμπειρίας και απόλυτης εξειδίκευσης. Επίσης διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Καβάλα, ιδιόκτητες αποθήκες λιπαντικών στην ΒΙ.ΠΕ. Καβάλας και 14 ιδιόκτητα πρατήρια καυσίμων στη Β. Ελλάδα.

Μοναδικές λύσεις για
Επαγγελματίες

70 χρόνια εμπειρίας και εξειδίκευσης
70 χρόνια στην υπηρεσία του καταναλωτή
70 χρόνια στην καινοτομία του καυσίμου
70 χρόνια στη διασφάλιση της κορυφαίας ποιότητας
70 χρόνια στη φροντίδα του κινητήρα

Το Όραμα μας

Το όραμα μας είναι η Σαμέρκας Α.Ε να καταξιωθεί ως μία από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες εμπορίας και διακίνησης ενέργειας, με επίκεντρο τον ίδιο τον άνθρωπο, προσφέροντας με έντιμο και υπεύθυνο τρόπο, ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες σε προσιτές τιμές. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία εφαρμόζει συνειδητά μία πολύπλευρη κοινωνική, αλλά και περιβαλλοντική πολιτική, τόσο στο κομμάτι της επιχειρηματικής δραστηριότητας της, όσο και σε εκείνων των υποδομών και της διάρθρωσης της.

Δραστηριότητες Εταιρεία

Η εταιρεία διαθέτει τρεις βασικούς κλάδους δραστηριότητας. Την Χονδρική πώληση καυσίμων και ορυκτελαίων μέσω του ιδιόκτητου στόλου βυτιοφόρων και λοιπών επαγγελματικών οχημάτων. Την Λιανική πώληση καυσίμων μέσω των υποκαταστημάτων της (πρατήρια υγρών καυσίμων), καθώς και τις επενδύσεις της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (φωτοβολταϊκά πάρκα, μονάδα Βιοαερίου). Ο κάθε κλάδος διαθέτει τις δικές του εγκαταστάσεις και προσωπικό καθώς επίσης και τη δική του διοικητική οργάνωση.

 

Μέσα στα τελευταία δύο δύσκολα για τις επιχειρήσεις χρόνια λόγω COVID-19, η εταιρεία κατάφερε και διατήρησε όλο το προσωπικό της και παρέμεινε σε λειτουργία όλο αυτό τον καιρό. Συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης για το 2019 ανερχόταν 33.052.655,00 ευρώ, ενώ για το 2020 σημειώθηκε μείωση με το κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται στα 26.963.845,00 ευρώ, λόγω κυρίως της μειωμένης ζήτησης  -ιδιαίτερα στο λιανικό κομμάτι- που προέκυψε από τον COVID-19.

Σημαντικό επίτευγμα και βήμα της εταιρείας προς τον στόχο της για την εκμετάλλευση ενναλακτικών μορφών ενέργειας και την περιβαλλοντική της ηθική, είναι η κατασκευή και λειτουργία μονάδας βιοαερίου στην Καβάλα, που εκμεταλλεύεται απόβλητα κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής, καθώς και υπολειμμάτων αγροτικών καλλιεργειών. Το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιήθηκε μέσω της θυγατρικής μας εταιρείας ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ Ηλεκτροπαραγωγική Α.Ε.

Δείτε παρακάτω βίντεο με το χρονολόγιο της Σαμέρκας Α.Ε. καθώς και τις δραστηριότητες μας.

Σαμέρκας
Δίκτυο πρατηρίων
Πρατήριο πώλησης υγρών καυσίμων
Πρατήριο υγρών καυσίμων & αερίου
Εγκαταστάσεις - Διακίνησης καυσίμων

Με συνεχή δυναμική ανάπτυξης, 11 πλήρως εξοπλισμένα πρατήρια καυσίμων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη παρέχουν ολοκληρωμένη φροντίδα και κάλυψη, με ποιότητα προϊόντων και εμπειρία προσωπικού. Στόχος μας είναι η αμεσότητα και η πραγματική προσωπική υποστήριξη κάθε στιγμής της προσωπικής, αλλά και της επαγγελματικής καθημερινότητάς σας.